Installatie gashaard

Zorg voor een veilige gashaard

 

Hoewel gashaarden voor een gezellige, knusse sfeer in huis kunnen zorgen, brengt een gashaard ook de nodige risico’s met zich mee. Althans, als de gashaard niet op de juiste wijze wordt aangesloten of niet veilig blijkt te zijn. U moet er toch niet aan denken, dat uw gashaard lekkages bevat, dat de gashaard in brand vliegt, of dat de gashaard voor een ontploffing in huis zorgt? Om de kans op dergelijke risico’s zo klein mogelijk te maken, is het sterk aan te raden om voor een veilige gashaard te zorgen. Dit is niet altijd even makkelijk, zeker niet als u nog niet over een aansluiting voor de gasslang van de gashaard beschikt. Een loodgieter kan u hierbij helpen!

 

Een gashaard uitzoeken en bestellen

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om gashaarden online te bestellen, omdat het aanbod hier veel groter is en u zodoende meer keuze heeft. Er zijn verschillende webwinkels die gashaarden voor particulieren aanbieden, waarbij de gashaarden in sommige gevallen direct voor u geïnstalleerd worden. In andere gevallen dient u extra te betalen voor het aansluiten van de gashaard, of blijkt het helemaal niet mogelijk te zijn om de gashaard door de aanbieder aan te laten sluiten. Wanneer u zelf geen ervaring heeft met het aansluiten van gashaarden, dan is het sterk af te raden om dit zelf te proberen. U kunt hierdoor grote risico’s lopen, ook wanneer de gashaard op het eerste gezicht goed lijkt te zijn aangesloten.

 

Naast de service die een aanbieder van gashaarden u biedt, is het bij de aankoop van een gashaard belangrijk om op verschillende andere aspecten te letten. Kijk bijvoorbeeld ook naar het formaat van de gashaard, het type vlam wat een gashaard biedt, enzovoorts. Zo weet u zeker dat de gashaard bij uw huidige interieur past.

 

Loodgieter inschakelen voor aansluiten gashaard

Om de gashaard veilig aan te kunnen sluiten is het raadzaam om de hulp van een loodgieter bij u in de buurt in te schakelen. Loodgieters hebben doorgaans een ruime expertise in het aansluiten van gashaarden, waardoor dit op een veilige en professionele wijze voor u wordt uitgevoerd. Om een gashaard aan te kunnen laten sluiten dient u over een passende aansluiting te beschikken. Heeft u deze nog niet? Laat de gasaansluiting dan door een loodgieter in uw woning installeren. Zo voorkomt u onder meer een gaslekkage in huis.