Altech Eclips Depot speksteenkachel

Altech Eclips DepotDe Altech Eclips Depot  – Nietsontziende krachtpatser

De Altech Eclips Depot is een nietsontziende krachtpatser! Deze elegante en strak vormgegeven voorzet houthaard heeft een enorm rendement dankzij zijn spekstenen mantel. Speksteen bevat veel magnesiet, een natuurmateriaal dat metaal bevat. Door deze unieke samenstelling is speksteen zelfs vuurbestendiger dan gietijzer. En kan ze een ongelooflijke hoeveelheid warmte opnemen, die ze als een unieke, zachte warmte weer uitstraalt.

Maakt uw plaatje compleet

De goed weggewerkte hendels en het onzichtbare bedieningspaneel tonen aan dat deze haard tot in de finesse is afgewerkt. Ook hebt u met de grote gebogen ruit een optimaal zicht op het grillige en knapperige houtvuur. De kachel is leverbaar in zes verschillende soorten speksteen en drie kleuren gietijzer. Verder is de Altech Eclips Depot verkrijgbaar met een boven- en een achteraansluiting.

Wat is nu precies speksteen?

U heeft de term speksteen vast al wel eens een keer gehoord in uw zoektocht naar een haard of een kachel. Speksteen bestaat grotendeels uit talk (ongeveer 45%) wat het een vrij zacht materiaal maakt en waardoor het ook goed te bewerken is. Als je het speksteen 1 keer bakt is het dan ook keihard! Een andere belangrijke stof zijn de magnesiet kristallen (ongeveer 45%) die bevatten veel metaal dit geeft het speksteen een aparte glans en een hoogsoortelijk gewicht.

Speksteen neemt de warmte zeer snel op: wel twee tot twee-en-een-half keer zoveel als andere soorten natuursteen. Vervolgens geeft het daarna  de opgenomen warmte voor lange tijd gelijkmatig aan de omgeving af. De meest gebruikte kleur speksteen in de kachelwereld is grijs.

Laat een reactie achter