Spartherm

Spartherm

Spartherm houtkachel

Plezier met een houtkachel of houthaard van Spartherm!

Spartherm is een in 1986 opgerichte Duitse haardenfabrikant die uitsluitend haarden van hoge kwaliteit levert. Het grootste gedeelte van het assortiment van Spartherm is voorzien van een liftdeur. Het liftdeur systeem van een Spartherm haard is degelijk en goed te onderhouden.

De vestiging in Polen heeft een oppervlakte van 6000m² en ongeveer 130 werknemers aan het werk. In Polen worden de karkassen van de Spartherm haarden geproduceerd. De karkassen worden getransporteerd naar de Duitse plaats Melle, hier wordt het staal bewerkt, worden de haarden afgemonteerd en worden ze opgeslagen. De hoofdvestiging bevindt zich ook in Melle. De 11000m² grote vestiging heeft ongeveer 90 medewerkers in dienst. Spartherm produceert ongeveer 2500 haarden per maand, hiermee verbruiken ze per jaar ongeveer 2000 ton aan hoogwaardige stalen platen.

Veel Spartherm haarden zijn leverbaar in een 3S-uitvoering en een 4S-uitvoering, het verschil in deze uitvoeringen wordt in de onderstaande afbeelding uitgelegd.

Spartherm houtkachel 4s of 3s

Spartherm houtkachel ruit