Barbas Energa

Barbas Energa met revolutionair keramisch fijnstoffilter

Wilt u weten uit welke slimmigheden de Energa en het revolutionair kermamisch fijnsstoffilter bestaat?

Een klassieker van Barbas in een compleet vernieuwd, eigentijds jasje. Nu met het hoogste rendement, laagste fijn stof uitstoot en een geheel vernieuwd uiterlijk.

Na de succesvolle lancering van het kleine model 60/45, komen nu de grotere versies; de 70/55 en de 70/55 Tunnel. De Tunnel is een doorkijkhaard voor toepassing tussen twee ruimtes.

De nieuwe Energa is een eigentijdse houtgestookte inbouwhaard met een royale draaideur. Deze geeft een prachtig schouwspel op de houtblokken. Uiteraard voldoet de Energa aan de allerlaatste normen op het gebied van verbrandingseisen en emissie-eisen. Zaken als tweepuntssluiting en een gemakkelijke bediening voor alle luchtstromen zijn ook hier standaard.

Het zelfontworpen keramisch filter
Nieuw is het gebruik van een keramisch fijnstoffilter, die het fijnstof tot ver onder de (toekomstige) norm reduceert. Door de enorme warmtereflectie zorgt het keramisch filter voor een betere verbranding met als resultaat een hoger rendement. Daarbij houdt de sponsachtige structuur van het keramiek eventuele gloeiende deeltjes tegen, waarmee de kans op schoorsteenbrand afneemt. En nog een vierde pluspunt: het filter isoleert erg goed, waardoor de temperatuur in de schoorsteen lager zal zijn en meer warmte afgeeft aan zijn omgeving, met — ook hierdoor – een hoger rendement als gevolg. Daarnaast behoeft het filter geen onderhoud.