Algemeen

Houthaarden zijn een trendy gespreksonderwerp als het gaat om energiezuinigheid, rendement en CO2-emissie. Laat u inspireren door de uitgebreide informatie die Houthaarden.com voor u heeft samengevat! De informatie die deze site bevat is ondersteund door experts op het gebied van hout- en gashaarden.

Er gaat niets boven een knapperig haardvuur in uw interieur, de houthaard is met zijn nooit vervelende vlammenspel gegarandeerd de aandachtstrekker in uw interieur! Vlammen zijn en zullen altijd fascinerend blijven, let u er zelf maar eens op als u zich in de buurt van een houthaard bevind. Ongemerkt zult u altijd naar de vlammen blijven kijken. Een houtkachel of houthaard heeft een echte onuitstaanbare aantrekkingskracht.

Met de huidige moderne houthaarden wordt gezellig stoken met een hoog rendement een ‘fluitje van een cent’. Er zijn zelfs houthaarden verkrijgbaar waar u de indruk krijgt dat u met een echte openhaard stookt. Steld u zich eens voor, de gezelligheid en de sfeer van een openhaard én de gemakken van een schone en hoge rendements houthaard!

Houthaard kopen

 

Merken houtkachels

Houthaarden en houtkachels zijn er van verschillende merken en in verschillende types. De meest bekende zijn:

Altech

Barbas

Contura

Dik Geurts

Dovre

Drooff

Dru

Faber

Firo

Godin

Helex

Hwam

Jacobus

Janus

Kal-fire

Morso

Nestor Martin

Nordpeis

Spartherm

Stuv

Wanders

Wiking

Houthaard kopen

 

 

Een gezellige vrijstaande houtkachel of een moderne strakke ingebouwde houthaard is een mooie toevoeging aan uw woonkamer. Een echt opvallend mooi pronk stuk in de woonkamer. Een houthaard of houtkachel is genieten voor jong en oud. Lekker vuurtje stoken in huis, wie wil dat nou niet!

 

Wanneer we over een houthaard schrijven betekent dit een houtgestookte ingebouwde haard.
Zoals bijvoorbeeld de houthaard hieronder.

Houthaard inbouw Barbas

Houthaard ingebouw. Merk Barbas type Universal-6 80

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer we over een houtkachel schrijven betekent dit een vrijstaande, niet ingebouwde haard.
Zoals bijvoorbeeld de houtkachel hieronder.

Houtkachel vrijstaand Dovre 350

Houthaard vrijstaand. Merk Dovre type 350